fbpx

Full Circle 2021 Club Interviews

EN

NL

Trix

Al bijna 20 jaar is Trix een van de belangrijkste Antwerpse concerttempels. Maar net zoals een experimenterende tiener is het cultuurhuis meer buiten de lijntjes aan het kleuren. Het resultaat: Trix is een kloppend hart voor de huidige generatie jonge artiesten en fans, met een steeds grotere nadruk op alternatieve nightlife events.

Wat is je het meest opgevallen in de korte tijd dat de muziekzalen terug open mochten?

“De positieve energie! Iedereen keek zo hard uit naar het moment waarop we weer zonder afstandsregels en mondmaskers mochten genieten van muziek en van elkaar. Het voelde echt alsof niemand ook maar één moment wilde missen om oude kennissen terug te zien, nieuwe mensen te leren kennen, hun favoriete muziek opnieuw collectief te beleven of samen nieuwe muziek te ontdekken.”

Wat maakt Antwerpse nightlife uniek?

“Er zijn ontzettend veel sterke ideeën door zoveel verschillende spelers in al de uiteenlopende niches. Hoewel we die (culturele) diversiteit nog een pak meer in de kijker moeten zetten, zijn we er ons niet vaak genoeg van bewust wat een luxe het is om zelfs te voet al die feesten te kunnen meepikken. Full Circle zet zoveel mogelijk van die feesten en locaties in de kijker, maar we moeten die ook doorheen de rest van het jaar koesteren.”

Welk moment van de nacht vind je het speciaalst?

“Het moment dat de laatste bezoekers de deur uit zijn, je alle collega’s terugvindt na hun shift, je samen nakaart over de avond en er een sudderende adrenaline en ontlading door iedereen gaat. Poetslicht inbegrepen!”

Wat was het meest memorabele moment dat je dit jaar meemaakte in Trix?

“Tja, 2manydjs in een DJ-booth in het midden van onze grote zaal tijdens onze allereerste La Danza avond was voor ons allemaal een onvergetelijk moment. Maar het meest memorabele blijft toch telkens weer het stiekem opzoeken van blikken en ontdekken hoe iedereen de nacht beleeft. Ik heb een heel fotografisch geheugen en een beeld van iemand die compleet uit z’n dak gaat, of net in the zone aan het genieten is, is meestal hoe ik me een event herinner.”

Hoe ziet de toekomst van onze Antwerpse scene eruit?

“Laten we hopen dat al wie een interessant, opvallend of gewoonweg wild idee heeft bedacht in coronatijden de ruimte vindt om dat idee ook daadwerkelijk te realiseren. Je voelt dat er nieuwe klemtonen worden gelegd in het nachtleven. Drempels verlagen, het belang van safe(r) spaces en diversiteit staan voorop bij een nieuwe generatie nachtbrakers, en dat heeft ook in Antwerpen een impact. In combinatie met wat gezonde Antwerpse koppigheid en eigenzinnigheid heeft dat het potentieel om écht potten te breken.”

Antwerp City Festival