fbpx

Full Circle 2021 Club Interviews

EN

NL

Pekfabrik

Een club met een hoek af. Van alle Antwerpse clubs is Pekfabrik misschien wel de rauwste van ze allemaal. Deze plek straalt een zeldzame, nonchalante vrijheid uit – en daarom kom je hier de meest extravagante feestbeesten tegen op de meest spontane en onverwachte avonden.

Wat is je het meest opgevallen in de korte tijd dat de clubs terug open waren?

“Het uitgaansleven begint opnieuw iets vroeger op de avond, zowel op café als in de club. Initieel had het sluitingsuur er waarschijnlijk iets mee te maken, maar ondertussen lijkt het of iedereen gewoon meer uit zijn of haar avond wil halen. Dat is alvast enorm aangenaam om te zien, dus hopelijk blijft dat zo.”

Wat maakt Antwerpse nightlife uniek?

“Ik heb de wereld al vaak rondgereisd; en wat me steeds opvalt is dat een nachtclub in het buitenland grotendeels iets exclusiefs blijft. Bij ons in België, en vooral in Antwerpen, zijn we opgegroeid met een bepaalde café-attitude. Dat is uniek. In Frankrijk zijn café’s vooral iets voor oude mensen, terwijl clubs al snel geassocieerd worden met foute types. Bij ons sijpelt die café cultuur door in onze clubs, wat een unieke en aangename sfeer onder het uitgangsvolk creëert. Ik had schrik dat door al de lockdowns we net zo saai gingen worden als onze buurlanden, maar gelukkig is dat niet het geval.”

Welk moment van de nacht vind je het speciaalst?

“Ik werk tijdens mijn evenementen, dus dat is vaak zeer stresserend. Er kan vanalles mislopen en je moet steeds paraat staan voor elke situatie. Op het einde, wanneer de meeste bezoekers al vertrokken zijn en er een harde kern op de dansvloer overblijft, kan ik me echter wel ontspannen. Dat is eigenlijk pas het begin van het leukste moment van de avond.”

Wat onderscheidt Pekfabrik van de rest?

“Pekfabrik is een old school trashy keet. We laten het nachtleven hier zijn eigen gang gaan. Onze security gaat dus niet op je vingers staan kijken; zo hoort het nu eenmaal te zijn. We mogen een oord van verderf zijn, want mensen hebben een uitlaatklep nodig – zolang het binnen de regels kan, uiteraard. Bij ons kan je deftig losgehen, niemand gaat je fout aankijken hier.”

Hoe ziet de toekomst van Pekfabriek, en bij uitbreiding, onze Antwerpse scene eruit? 

“We zijn natuurlijk geen rasechte nachtclub die elk weekend open is, we doen ook andere culturele evenementen. In de toekomst gaan we alles wel naar een professioneler niveau tillen en zelf meer zaken in handen pakken. En dan voor het Antwerpse nachtleven in het algemeen: ik hoop dat er nog een tandje wordt bijgestoken. We hebben nu een nieuwe start, dus hopelijk zijn er genoeg mensen die er volledig voor willen gaan.”

Antwerp City Festival