fbpx

Full Circle 2021 Club Interviews

EN

NL

Club Vaag

De kenners onder ons weten wel waar je moet zijn voor de betere house en techno in Antwerpen. Met een abnormaal sterke soundsystem en een spectaculaire lichtinstallatie is Club Vaag immers een topbestemming voor wie even alle stress van zich af wil dansen. Nu het bijna opniew mag, plan je best snel een bezoek aan deze nightlife parel op het Eilandje.

Wat was het meest opgevallen in de korte periode dat de clubs open waren?

“Het meest opvallende moet ongetwijfeld het enthousiasme van mensen zijn om eindelijk terug naar de club te kunnen gaan. Iedereen komt nu ook al veel vroeger dan voordien – en ze blijven ook vaker hangen tot het sluitingsuur om het maximum uit de avond te halen. Dat is fantastisch.”

Wat maakt Antwerpse nightlife uniek?

“Antwerpen staat niet echt bekend voor haar gigantische hoeveelheid nachtclubs, maar wat we hebben is wel van topkwaliteit. Er heerst vaak een heel familiaal sfeertje, en dat is best iets om trots op te zijn.”

Welk moment van de nacht vind je het speciaalst?

“Dat is zonder twijfel het moment waarop we bijna sluiten. Dan willen alle dansers nog een paar echte afsluiters en kan je gerust een klassiekertje extra spelen.”

Wat is het strafste dat je ooit al hebt meegemaakt in je club?

“Dat moet een drietal jaar geleden zijn geweest, toen er een man in een rolstoel voor de deur stond. Club Vaag bevindt zich in de kelder van een beschermd monument, dus het gebouw is allesbehalve rolstoelvriendelijk – en we mogen daar jammer genoeg geen grote verbouwing in maken. Dit is wat we vriendelijk vertelde aan de man, waarna hij onthulde dat het al jaren zijn droom was om eens een nacht in Club Vaag, al was het maar heel even, zelf mee te maken. Onze security droeg hem daarom naar beneden, we gaven hem een drankje en een telefoonnummer zodat hij ons kon sms’en wanneer hij terug naar huis wou. Uiteindelijk was het een zeer drukke avond, en we hoorden niets meer van hem, dus we waren het allemaal uit het oog verloren. Om 5 uur, een uurtje voor sluiting, gingen we toch eens kijken en zat hij in zijn rolstoel achter de DJ booth bij een groepje mensen, die hem heel de avond aan drank geholpen hadden en hem naar het toilet hadden gedragen wanneer nodig. Momenten als deze tonen hoe mooi de verbindende factor van een discotheek wel kan zijn.”

Hoe ziet de toekomst van onze Antwerpse scene eruit?

“Ik zie het Antwerpse nachtleven verder floreren, al hoop ik dat het ook gradueel kan uitwijken naar de nieuwe wijken in onze stad.”

Antwerp City Festival