fbpx

Full Circle 2021 Club Interviews

EN

NL

Club Capital

Als een feniks uit de assen van haar voorganger is Club Capital een decennium later opnieuw een bruisende hotspot voor Antwerpse nachtraven. Doorheen de jaren ‘00 speelde de club een belangrijke rol in onze uitgaanscultuur, en vandaag vult het die rol opnieuw moeiteloos in. House, techno, hip hop of disco: je hoort het allemaal in deze moderne topclub in het Stadspark.

Wat is je het meest opgevallen in de korte periode dat nachtclubs terug open mochten?

“Iedereen heeft het nachtleven duidelijk gemist. Mensen stonden elke week klaar om te dansen in een volle club en hadden duidelijk nood om opnieuw écht te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse malaise. Onze bezoekers feesten alsof er geen morgen is, véél meer dan voordien het geval was. Iedereen voelde de vrijheid die in de lucht hing, en niemand bekijkt die als vanzelfsprekend. Ik merk ook dat event promotors steeds meer kiezen voor Belgische artiesten. Daardoor is er een groter gevoel van verbondenheid over de hele sector en nightlife fans.”

Wat maakt Antwerpse nightlife uniek?

“Ondanks het beperkt aantal clubs zijn er veel evenementen in onze stad die verschillende muziekstijlen programmeren en daarmee een grote waaier aan doelgroepen blijven aanspreken; van underground naar alternatief en commercieel. Iedereen kan zijn ding wel vinden. De groeiende diversiteit en het grote enthousiasme, gecombineerd met de internationale uitstraling die onze stad heeft, maakt onze scene volgens mij echt uniek.”  

Welk moment van de nacht vind je het speciaalst?

“Voor mij is de opening van de club op klokslag 23 uur telkens een mooi moment. Dan voelt het als het laatste puzzelstukje dat op zijn plek valt en alle stress ebt plots weg. Ik geniet er elke keer met een gerust hart van, wetende dat ons team klaarstaat om de storm van de nacht te trotseren. Nadien nog even napraten met al het personeel is ook altijd leuk, omdat je dan vanalle verhalen hoort en er wat stoom kan worden afgeblazen.”

Naar welk moment in je club kijk je met het meeste plezier terug?

“De beste herinnering tot nu toe was de heropening op 1 oktober. Vooraf hadden we maandenlang gewerkt voor dit moment: schilderen, een nieuw interieur, nieuwe verlichting, een nieuwe DJ booth, een nieuwe huisstijl, etc. Het voelde als een echte ontlading om alles opnieuw in full effect te kunnen zien na zo’n lange pauze. Achteraf kregen we enorm veel positieve feedback. Daarnaast wil ik een recent kippenvelmoment aanhalen; de supersterren 2manydjs die het overnamen van een van mijn favoriete DJs, Lefto. Dat was op de A/Part afterparty, in samenwerking met Meryll Rogge, D’Heygere, MOMU, DEEWEE, Kiosk Radio, The Lot Radio en Luckytree.”

Hoe ziet de toekomst van onze Antwerpse scene eruit volgens jou?

“Ik heb best een goed gevoel voor de toekomst van nightlife in onze stad. De Antwerpse muziekscene is alvast de juiste stappen aan het zetten qua programmatie en diversiteit in de DJ booth én op de dansvloer. Veel event promotors houden nauwlettend de vinger aan de pols en zorgen voor een gezonde mix van events. Onze stad telt ook enorm veel getalenteerde DJs en artiesten, en dat aantal zal enkel nog groeien vermoed ik. Hopelijk wil het beleid ook mee, zo kunnen we de nightlife scene en uitgaanscultuur blijven voeden.”

Antwerp City Festival