fbpx

Full Circle 2021 Club Interviews

EN

NL

Ampere

Vraag aan de gemiddelde Antwerpenaar waar je moet zijn voor een stevig avondje stappen en dit is je antwoord. Al bijna 8 jaar is Ampere een stukje Berlijn, pal onder de sporen naast het Centraal Station. Met de strakke betonnen inrichting en overweldigende sound system is dit dé plek waar stevige techno of hypnotiserende house tot zijn recht komt. Wanneer de grootste DJs onze stad passeren, is de kans zeer groot dat dat hier gebeurt.

Wat was je het meest opgevallen toen het publiek terug binnen mocht in je club na meer dan een jaar sluiting?

“Tijdens de eerste 10 minuten was het vooral wat acclimatiseren; je wordt tenslotte voor het eerst in jaren opnieuw geconfronteerd met een overdondering van prikkels. Het voelde aan als een soort spanning die we al zeer lang niet meer ervaren hadden. Doorheen de nacht raak je er natuurlijk werd duidelijk dat iedereen in het team die momenten gemist heeft.”

Wat maakt Antwerpse nightlife uniek?

“Het voordeel van onze stad is dat alles wat je nodig hebt in de buurt ligt, ook qua nightlife. Op Full Circle wordt dit extra duidelijk. De clubs liggen gewoon op wandelafstand van elkaar, dus sommigen passeerden tot wel 3 of 4 zalen op één avond. Dat is toch best iets wat we in Antwerpen onderschatten.”

Welk moment van de nacht vind je het speciaalst?

“Een goede warm-up DJ is essentieel voor een mooie start van de avond; die moet de sfeer op de juiste manier weten op te bouwen. Dat is niet eenvoudig, want je moet een echte muziekkenner zijn. De sfeer evolueert van rustig, traag en diep in het begin naar een stevigere beat die pas helemaal ontketend wordt zodra de club is volgelopen. Wanneer die eerste feestnummers op het publiek losgelaten worden krijg je een ongeziene positieve reactie. Dat is het moment van de avond.”

Wat is het strafste dat je ooit al hebt meegemaakt in je club?

“We hebben ooit eens een kunstgebit gevonden op de dansvloer de volgende ochtend. Tot vandaag is deze door niemand geclaimed”!

Hoe ziet de toekomst van onze Antwerpse scene eruit?

“We doen geen uitspraken meer over de toekomst. The future is uncertain, dat hebben we intussen toch wel geleerd.”

Antwerp City Festival